Ta det lugnt, hur gör man?

Med mina tre krabater så är det full rulle konstant. Idag var dessutom L hemma från skolan. Han var hängig och lite snorig, inget allvarligt men jag bestämde att det var bättre att han fick en ledig dag att återhämta sej på istället för att bli ordentligt sjuk.

Jag ledde Boot Camp imorse medan C hade med sej L på ett möte, och sen träffades vi för en fika efteråt innan C körde vidare ned till farmen. Det är ”herd testing” idag och imorgon. Det betyder att det kollas hur många kossor som blivit dräktiga. Ska jag vara ärlig så tycker jag att mjölkindustrin är grym… att kossor görs dräktiga endast så att vi människor kan dricka den mjölken som egentligen var avsedd för kalvarna. Hemskt när man tänker efter. Jag skulle lätt kunna utesluta mjölk ur min diet av den anledningen. Det enda jag använder vanligt mjölk i är mitt kaffe, i smoothies, med gröt, flingor osv använder jag havre, mandel eller kokosmjölk.

Men så radikal att jag gör mej av med min mjölkbonde till man tänker jag inte bli… det skulle isåfall vara av helt andra anledningar ha ha. Skämt åsido. Imorgon är C hemma igen och jag hoppas kunna måla klart de två väggarna här hemma, där det tidigare satt en stor skjutdörr. Jag har sandat och grundat med sealer men nu är det alltså riktiga målningen kvar. Och då springer jag helst inte mellan ungar, kök och målarburkar. Jag testade det nu på eftermiddagen/kvällen och visst gick det men det var minst sagt stressigt. Nu har jag äntligen lagt barnen och ska sjunka ned i soffan framför ”Married at first sight”.

Går det i Sverige också?

En reaktion till “Ta det lugnt, hur gör man?

  1. Håller helt med dig!! Jag är vegetarian sedan 20 år och har tänkt många, många gånger att jag borde sluta stödja mjölk- och äggindustrin också. Nu är jag ”ofrivilligt” mjölkfri för det visade sig att min ammande bebis är överkänslig mot det. Går hur bra som helst att vara utan. Ok, saknar ost litegrann… men är det värt grymheter mot djur? (Säger inte att C:s farm är så, självklart finns det olika bra sätt att driva, men hur ofta vet man hur mjölken producerats när man äter ost?)

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s