Från fullt till tomt hus

Tidigt imorse flög C:s föräldrar hem till New Plymouth och C jobbar på farmen den här helgen så det är plötsligt väldigt tomt här hemma. Det känns både skönt och lite konstigt. Från fullt till tomt hus liksom. Allra helst när barnen somnat. Även fast det är så galet ljuvligt att sitta här i tystnad med bara en diskmaskin som surrar i bakgrunden så ska jag inte slösurfa bort kvällen. Nä det är viktigare med sömn. Något jag faktiskt fick natten som var. O vaknade ”bara” 2 gånger! Hostan han haft de senaste nätterna verkar äntligen släppt litegrann och sen upplever jag det som att han även ätit mer mat dagtid.

Jag har inget direkt matschema utan kör lite på en höft, matar honom när han är hungrig samt när vi äter och oftast funkar det bra men ibland kan jag komma på mej själv att han borde ha ätit mer. Något han alltid tar igen nattetid så det får jag med andra ord lida för 😉

Idag har barnen och jag varit över till grannarna på treårskalas/housewarming party – det var trevligt men rätt full on. Mycket folk och många högljudda barn. Samt mina egna tre att hålla koll på själv. Jag var tacksam när vi kunde smita hem efter att tårtan skurits och delats ut. Då åkte vi in till Site Trampoline och så fick ungarna hoppa av sej all överskottsenergi som byggts upp av tårta, kakor och chips. Under tiden passade jag på att storhandla med O. Perfekt att kunna lämna två barn och handla under tiden. Det var så lugnt och skönt att gå runt med bara O i kundvagnen att jag nästan glömde av tiden.

När vi kom hem åt vi lite mellis och sen tog jag med barnen på en promenad till en cykelbana här i Jacks Point. Dom propsade bestämt på att dom skulle ha sina balanscyklar som ju egentligen är alldeles för små (särskilt för L) och det var lönlöst att diskutera saken med dem även om jag starkt ogillar att cyklarna inte har bromsar och barnens skor därmed blir förstörda. Hursomhelst, ungarna hade roligt och det var ändå viktigast! Väl hemma igen fixade jag tacos till middag och sen läste vi läxor. Nu när jag läser igenom om vad vi gjort på vår lugna söndag inser jag att vi ändå lyckades klämma in rätt mycket.

Imorgon börjar sista skolveckan innan School Holidays startar. Det blev ovanligt mycket lov det här året då påsken inföll tidigare än skollovet. Barnen hade nämligen fem dagar ledigt i samband med påsken och nu kommer dom alltså ha ytterligare två veckor ledigt!

Appropå påsk, är det nån mer som fortafarande har skafferiet fullt av choklad och godis sen påsken? Det har vi! Jag käkade precis upp en 100g Lindt chokladkanin själv… och jag som skulle köra sockerdetox efter påsken. Får dålig hy och sover ännu sämre och vaknar med ”sugar hangover” när jag äter massa choklad. Men det är ju så gott. Antingen måste jag slänga allt eller gömma det för mej själv… Nån som känner igen sej?

Vår lilla kvällspromenad i duggregnet:

2 reaktioner till “Från fullt till tomt hus

 1. Hej!
  Jag är inte så förtjust i godis men choklad (och bullar, glass, dessertpaj…) är alltid gott. Och på kvällarna kan jag leta fram något godis även om jag inte är jättesugen, det är väl tröttheten som gör suget.
  Nu efter påsk ska vi slänga allt godis. Precis allt för jag har två pojkar som jag har upptäckt letar upp godiset i smyg och t o m har ätit på morgonen innan frukost. Så det känns onödigt att ha hemma. De har ätit 1/5 av allt godis de fick…

  Intressant med socker/chokladen och sömnen som du säger. Man vet ju att socker inte är nyttigt men jag har aldrig känt ett direkt samband med något i kroppen. Sover dock dåligt ofta och mår inte riktigt bra (utmattning). Det kan vara en bra idé att försöka utesluta socker så mycket som möjligt för att förhoppningsvis må bättre. Det kanske hjälper något iaf.
  Ha det gott!

  Gillad av 1 person

  1. Hej Hanna! Hur har godisrensandet gått? Allting borta? 😋 Här har det gått sådär, jag har städat undan i skafferiet och lagt ned all choklad och godis i en plåtburk så nu är det svårare att komma åt ha ha. Burken får bara komma fram på helgerna är det tänkt… eller när mamman är jättetrött 😉
   Jag tror absolut att det finns mer samband än vi vill inse mellan den mat vi stoppar i oss och hur vi mår och känner oss. Jag vet att både socker, jäst, för mycket mjölk och en del tillsatser/smakämnen i mat påverkar mej negativt men ändå undviker jag det inte så mycket som jag borde. Dock så försöker jag tänka på att socker före läggdags är extra dåligt för mej, hellre en fika på eftermiddagen än att förstöra nattsömnen som redan är störd av en viss liten person… 😅 Kram

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s