Decisions decisions

Vi är mitt uppe i det där stadiet då färger och material till allt ska väljas, från kök och badrum till golv. Inte lätt men samtidigt så roligt! Jag älskar ju den kreativa processen med att bygga, men det är även då dom sömnlösa nätterna händer… Ha ha.

Jag vill alltid göra en förändring vid varje nytt projekt, iaf när det gäller färgval och stil. Däremot så håller jag mej gärna till sånt jag vet fungerar när det gäller layouten av köket. Där är funktion minst lika viktigt, om inte mer, som design och utseende!

Jag har valt heltäckningsmatta för alla sovrum (standard i NZ) men vi kommer att ha ett laminerat trägolv i resten av huset (förutom badrummen då). Där väljer jag fortfarande mellan två-tre färger. Fördelen är ju att vi denna gång bygger två mindre hus bredvid varandra, vilket ger utrymme för att använda två färgskalor i de olika husen. Fast frågan är om det är en fördel. Just nu känner jag mej mest velig om jag ska vara ärlig!

Nedan ser ni A ståendes i det som ska bli en separat flat/liten lägenhet som kan användas till uthyrning eller när familj kommer och hälsar på. Detta är något som nästan alla nybyggda hus på NZ har numera. ”Self-contained unit” kallas dom här. Det är alltså en del av huset men med en separat ingång, eget badrum och ett litet pantry kök.

 

 

Några av mina val so far. Men det kan hända mycket än så länge. Det enda jag är säker på är mattan just nu. Fortsättning följer…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s